Carpatica a luat 10 milioane euro de la EFSE ca sa dea credite pentru locuinte

Data publicarii: 02-08-2007 | Finante-Banci

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a imprumutat 10 milioane euro de la The European Fund for Southeast Europe (EFSE), pe care ii va folosi pentru a acorda credite pentru locuinte populatiei, a informat banca intr-un comunicat. Acordul de imprumut a fost semnat miercuri, iar fondurile astfel obtinute vor fi utilizate de banca pentru finantarea sub-imprumuturilor acordate de BCC in scopul achizitionarii, construirii sau amenajarii de locuinte de catre populatie.

Suma maxima a unui imprumut ce va fi acordat de banca din aceste fonduri este de 100.000 euro, iar perioada maxima de creditare este de 35 ani, se mai arata in comunicat.

EFSE este o societate financiara de investitii, printre ai carei investitori institutionali se numara International Financial Corporation (IFC), Banca Europeana pentru Reconstructii si Dezvoltare (BERD), KFW, FMO, Bankakademie, Guvernul German, Guvernul Elvetian, Guvernul Austriac, Credit Cooperatif si Sal. Oppenheim.

Obiectivul EFSE este de a furniza finantari pe termen lung institutiilor financiare din Europa de Sud-Est in scopul acoperirii necesitatilor de finantare ale firmelor mici si mijlocii (IMM) si populatiei.

Banca Comerciala Carpatica are, in prezent, o retea de 227 unitati teritoriale, 193 bancomate (ATM) si 32 automate de schimb valutar (ASV).

NewsIn