Telefoane second-hand, vandute ca noi la un Orange Shop

Data publicarii: 02-08-2007 | IT&C

Cumpararea unui telefon mobil poate fi o mare aventura, daca optezi pentru "serviciile" samsarilor mai mult sau mai putin tuciurii, dar, culmea, nici daca iei aparatul chiar din magazinul operatorului GSM nu esti la adapost de surprize neplacute, informeaza Gandul. Lucru constatat pe propria piele, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre ilfoveanul Vasile A., care si-a cumparat un telefon Sony Ericsson K510i chiar de la Orange Shop. Pe deplin increzator in sursa aleasa, omul nu a probat telefonul in magazin, multumindu-se sa-l inspecteze doar vizual.

Numai ca, odata ajuns acasa, a constatat cu stupefactie ca agenda aparatului continea deja aproape 100 de numere de telefon. Primul lucru la care s-a gandit a fost ca vreun vanzator cu iuteala de mana a inlocuit aparatul nou cu unul folosit, dar codul unic de identitate IMEI al telefonului corespunde cu cel inscris pe factura. Practic, la Orange shop a fost vandut ca nou, cu acte in regula, un telefon second-hand.

Culmea, nici macar nu este vorba despre vreun telefon de 600-700 de euro, ci despre un aparat ieftin, pentru care cumparatorul a platit doar 214 ron. Mai mult, vanzatorul de la Orange Shop si-a trecut cu nonsalanta numele, Marcel Augustin Vesteman, pe factura fiscala.

Integral in Gandul