Astra-Uniqa a afisat afaceri 190 milioane lei in primele sase luni din 2007

Data publicarii: 03-08-2007 | Afaceri

Compania de asigurari Astra-Uniqa a afisat in primul semestru din 2007 un volum total de prime brute subscrise in valoare de 189,83 milioane lei, ca urmare a avansului asigurarilor de viata cu 128% fata de prima jumatate a anului 2006, a anuntat joi compania. Din valoarea primelor brute subscrise de 189,83 milioane lei , care includ atat polite de viata cat si de non viata, aproximativ 187,81 milioane lei reprezinta primele brute subscrise din asigurari generale, se mentioneaza intr-un comunicat.

Nivelul primelor brute subscrise din asigurarile de viata au ajuns la 2,02 milioane lei in primul semestru din 2007, in crestere cu 128% comparativ cu acelasi interval din 2006. Aceste rezultate au fost obtinute datorita infiintarii unui nou departament de asigurari de viata, a intaririi structurii manageriale si a lansarii unor produse noi de asigurare pentru aceasta linie.

In prima parte a anului, Astra-Uniqa s-a orientat si catre promovarea asigurarilor facultative, prin lansarea unui produs nou pentru intreprinderile mici si mijlocii denumit "PrIMMa Afacere&Protectie".

Pe clasa de asigurari auto Casco, Astra-Uniqa a subscris 56,2 milioane lei in prima jumatate a anului, in crestere cu 84,8 % fata de primul semestru din 2006, iar pentru Casco Aviatie, volumul primelor brute subscrise a fost de 3,4 milioane lei, in urcare cu 259%. Compania a mai atras 5,6 milioane lei pentru clasa de raspundere civila pentru aeronave, fata de 1,52 milioane lei in acelasi interval din 2006. Aceasta linie de asigurari a inregistrat o crestere de 267%, se mai arata in comunicatul de presa. De asemenea, RCA a inregistrat o crestere de 4 %, cu un volum de prime de 92,9 milioane lei.

Daunele platite de companie au ajuns 74,3 milioane lei in primul semestru din 2007, in crestere cu 30,36% fata de acesasi interval din 2006, cand nivelul acestora era de 57,1 milioane lei. In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.

Principalele obiective ale companiei pentru anul 2007 sunt dezvoltarea portofoliului, in special a produselor de asigurare de viata, dezvoltarea parteneriatului cu Raiffeisen Group (RZB), precum si continuarea extinderii teritoriale odata cu dezvoltarea de noi canale de vanzare. Totodata, compania urmareste implementarea unei noi politici de subscriere orientata spre profitabilitate, care presupune selectarea atenta a riscurilor, orientarea procesului de vanzare catre segmentul asigurarilor facultative.

Actionarii Astra-Uniqa  si Uniqa Group Austria au semnat, recent, un acord de majorare a participatiei Uniqa in compania Astra, pana la 50 % plus o actiune. Astra a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra-Uniqa are un capital social de 55 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: