Google a cheltuit sute de milioane de dolari pentru un proiect de telefon mobil

Data publicarii: 03-08-2007 | IT&C

Google Inc. a investit sute de milioane de dolari in proiectul sau de telefon mobil si momentan negociaza cu mai multi operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii si Europa, relateaza Reuters.

Anian, o companie detinuta de Reuters, care monitorizeaza tendintele industriale pentru investitori institutionali, a anuntat luna trecuta ca Google a semnat un acord cu grupul taiwanez High Tech Computer privind crearea unui model de telefon dotat cu sistem Linux, ce urmeaza a fi lansat in primul trimestru al 2008.

Din raportul publicat de compania Anian reiese, conform unor surse industriale, ca grupul T-Mobile, detinut de Deutsche Telekom urmeaza a fi partenerul Google pentru piata americana in timp ce grupul Orange, detinut de France Telecom, va vinde acest model de telefon pe alte piete.

WSJ a precizat ca Google a contactat deja primii doi furnizori de servicii de telecomunicatii din SUA, AT&T Inc si VerizonWireless, in ultimele luni pentru ca aceste doua grupuri sa vanda telefoane dotate cu servicii Google.

Raportul Anian precizeaza ca Verizon Wireless a refuzat integrarea software-ului Google pe telefoanele proprii din cauza cererilor Google legate de veniturile obtinute din publicitate.

O persoana familiara cu aceasta situatie a declarat pentru Reuters ca discutiile intre Verizon Wireless, detinuta de Verizon Communications Inc., Vodafone Group Plc. si Google nu au dus la semnarea unui acord.

T-Mobile si Vodafone incorporeaza deja software-ul Google in cadrul telefoanelor vandute in Europa, in timp ce AT&T ofera acest serviciul printre alte optiuni de cautare pe web.

Google a construit deja telefoane prototip si a discutat detaliile tehnice cu anumiti producatori precum LG Electronics, relateaza The Wall Street Journal.

Publicitatea prin intermediul telefoanelor mobile reprezinta o piata destul de restransa dar operatorii de telefonie si companiile de publicitate spera ca acest lucu sa se schimbe.

NewsIn