Wizz Air a introdus o taxa cuprinsa intre trei si sase euro pentru fiecare bagaj

Data publicarii: 06-08-2007 | Turism

Compania aeriana Wizz Air a introdus, incepand cu 4 august, tarifarea pentru fiecare bagaj, taxa fiind de trei euro pe bagaj, in momentul rezervarii, sau sase euro, daca este platita ulterior, prin call-center sau la aeroport. Reprezentantii companiei Wizz Air au precizat ca prin introducerea tarifarii pentru toate bagajele s-a urmarit incurajarea pasagerilor "sa calatoreasca avand asupra lor cat mai putine bagaje, pentru a economisi timp si pentru a creste eficienta procesului de imbarcare".

Taxa va fi de trei euro pe bagaj, daca aceasta se achita la momentul rezervarii, sau de sase euro, daca se achita ulterior prin intermediul call-center-ului sau la aeroport.

"Urmam filosofia noastra de a tarifa pasagerii in concordanta cu necesitatile acestora si ne folosim de schimbarea legata de taxarea bagajului pentru a mentine pretul biletelor scazut. Pasagerii care vor calatori numai cu bagaj de mana vor beneficia de preturi mai mici. In acelasi timp, mai putine bagaje aduse la imbarcare vor creste eficienta companiei si ne vor ajuta sa mentinem si chiar sa imbunatatim indicatorul de respectare a programului de zbor", a declarat directorul de comunicare si relatii publice al companiei, Natasa Kazmer.

Masurile au intrat in vigoare incepand de sambata si se aplica tuturor pasagerilor care isi rezerva bilet pentru zboruri planificate dupa 27 octombrie. Pentru pasagerii care au deja rezervari, taxa nu se va aplica.

Reprezentantii companiei au precizat ca masura nu va impune modificarea actualei reguli care permite accesul la bord cu un bagaj care nu depaseste zece kg. De asemenea, se va aplica in continuare taxa de opt euro/kg pentru bagajele care depasesc 20 de kg.

Wizz Air opereaza 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania catre 48 de destinatii europene. In Romania, Wizz Air opereaza pe aeroportul din Bucuresti cu sapte curse si pe cel din Targu Mures cu o cursa. In prezent, flota Wizz Air este formata din 11 aeronave Airbus A320. In 2006 Wizz Air a transportat peste trei milioane de pasageri, iar in 2007 numarul pasagerilor va ajunge la 4,6 milioane.

In Romania, Wizz Air va transporta in 2007 peste 500.000 de pasageri, iar in 2008 se va ajunge la un milion.  In ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, acesta a fost de 200 milioane euro in 2006, iar in 2007 va fi de 300 milioane euro, 10-15% datorandu-se pietei din Romania.

NewsIn