UniCredit Tiriac Bank: profit net de 152,3 milioane lei in primul semestru

Data publicarii: 08-08-2007 | Finante-Banci

La sfarsitul primului semestru, veniturile totale ale UniCredit Tiriac Bank au crescut comparativ cu sfarsitul lunii iunie a anului precedent cu 18%, atingand 419 milioane RON, iar venitul operational a crescut cu 27%, atingand 220 milioane RON, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea activelor totale a ramas stabila, la nivelul de 11,303 miliarde RON, cu o usoara scadere de 4% comparativ cu perioada similara a anului 2006, in principal din cauza aprecierii leului.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat 152,3 milioane RON profit net, cu 30% mai mult comparativ cu profitul net combinat inregistrat de fostele banci HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania la sfarsitul semestrului I al anului trecut. Profitul brut al bancii era de 185 milioane RON la sfarsitul lunii iunie 2007, crescand cu 35,8%.

ROE a fost de 23,4%, raportul costuri/ venituri a fost de 47,5%, in vreme ce venitul pe angajat a atins  344.000 RON, cu o crestere anuala de 18,1%. La sfarsitul lunii iunie a anului 2007, UniCredit Tiriac Bank avea 593.475 de clienti, respectiv o scadere de 9,7% in principal din cauza inchiderii conturilor dormante, masura luata in cadrul procesului de fuziune.

"Este un inceput bun pentru UniCredit Tiriac Bank, care reflecta faptul ca am reusit sa atingem principalele obiective pe care ni le-am propus", a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Tiriac Bank. "Prioritatile anului 2007 raman orientarea catre client, respectiv optimizarea calitatii serviciilor pe care le oferim, un bun nivel al profitabilitatii si crearea bazelor pentru o crestere organica puternica in perioada urmatoare", a adaugat Rasvan Radu.

La sfarsitul lunii iunie 2007, valoarea totala a depozitelor a atins 5,2 miliarde RON, o crestere anuala de 7,9%. Volumul portofoliului de credite al bancii a fost de 6,3 miliarde RON, cu 1,5% mai mare fata de perioada similara a anului 2006.

In luna iulie a acestui an, UniCredit Tiriac Bank si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul finantarilor imobiliare prin semnarea unui acord joint-venture cu Pirelli RE, una dintre cele mai mari companii din sectorul imobiliar european. Clientii retail si corporate ai bancii vor beneficia astfel de o platforma integrata de servicii imobiliare, care va imbina un vast portofoliu de solutii financiare cu o gama completa de produse imobiliare de foarte buna calitate.

Banca are planuri ambitioase de crestere organica. Incepand cu luna august, si-a specializat reteaua de sucursale pentru a permite deservirea optima a fiecarui segment de clienti. UniCredit Tiriac Bank urmeaza sa se extinda rapid in intreaga tara si sa-si consolideze prezenta in orase cheie pentru a asigura acoperirea zonelor cu potential mare de retail.

* Cifrele sunt raportate in International Accounting Reporting Standards (IFRS).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: