Romexterra Leasing a finantat bunuri de 34 milioane euro in primele sase luni din 2007

Data publicarii: 08-08-2007 | Afaceri

Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing IFN in primele sase luni din 2007s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 34 milioane euro, datorita cresterii numarului de clienti, a declarat presedintele companiei Cornel Constantinescu.

Compania Romexterra Leasing IFN, divizie a bancii MKB Romexterra Bank, a finantat bunuri in valoare de 16 milioane euro in primele sase luni din 2006. "Romexterra Leasing IFN SA si-a dublat numarul de clienti in primele sase luni din 2007 pana la nivelul de 2.000, comparativ cu sfarsitul anului trecut cand avea aproximativ 1.000 de clienti ", a precizat Constantinescu.

El a adaugat ca pentru acest an principalul obiectiv il reprezinta atingerea unui volum al bunurilor finantate de 76 milioane euro, in crestere de 3,6 ori fata de nivelul de 21 milioane euro, cat era in 2006. "In prezent cea mai mare pondere in structura portofoliului companiei o are leasingul pentru autovehicule, care reprezinta 98% din finatari, iar restul de 2% este detinut de segmentul imobiliar", a mai spus Constantinescu.

"Ne-am propus sa abordam in special segmentul destinat populatiei si cel al intreprinderilor mici si mijlocii prin finantari in domeniul auto si imobiliar, iar din acest an sa nu mai finantam echipamente, strategie care a condus la o dublare a clientelei in numai sase luni de activitate", a mai spus presedintele Romexterra Leasing.

O pondere de 80% din totalul portofoliului de clienti este reprezentata de populatie si intreprinderi mici si mijlocii, iar diferenta este constituita din companii mari. "Am depus la Banca Nationala a Romaniei (BNR) noile norme interne de finantare pentru persoanele fizice, iar din aceasta luna vrem intram in forta pe piata creditelor pentru populatie si intreprinderi mici si mijlocii", a adaugat Constantinescu.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

NewsIn