Borbely: Ma gandesc sa renuntam la constructia de locuinte ANL prin credit ipotecar

Data publicarii: 09-08-2007 | Imobiliare

Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat joi ca se gandeste la inchiderea programului de constructie a locuintelor ANL prin credit ipotecar intrucat acesta nu este foarte rentabil si inlocuirea cu un nou program de locuinte convenabile pentru tineri.

Borbely sustine ca va analiza situatia in cazul locuintelor ANL construite prin credit ipotecar, iar dupa finalizarea proiectelor aflate in derulare este posibil ca acest tip de program sa nu mai continue. Ministrul lucrarilor publice si locuintelor mai spune ca pana in prezent au fost predate circa 2.000 de apartamente in intreaga tara prin programul ANL cu credit ipotecar.

"Vom incerca sa vedem ce a fost facut bine si ce a fost facut rau in cadrul acestui program, iar la final, dupa finalizarea proiectelor aflate in derulare, este posibil sa nu mai construim prin credit ipotecar. Avem ca alternativa un nou program de constructie de locuinte convenabile pentru tineri. Am adunat deja circa 1.200 de hectare de teren unde vom putea ridica locuinte", a declarat Laszlo Borbely.

Borbely a mai spus ca Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a identificat in ultimele luni, aproximativ 1.200 de hectare de teren in toata tara pe care pot fi construite 450.000 de apartamente in blocuri. Pe aceste terenuri vor fi construite asa zise "locuinte convenabile" in sistemul ANL, dar este posibil si realizarea de parteneriate publice private sustine Borbely. Banii vor veni din mai multe surse atat de la bugetul de stat cat si din credite pe care Ministerul Dezvoltarii le va contracta.

Din 2001 pana in 2007, din bugetul central al statului au fost construite anual 3.000-3.500 de apartamente pentru tineri, fiind predate la cheie 17.000 apartamente.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: