Primarul Videanu isi rasplateste angajatii fideli cu sute de mii de euro, peste leafa

Data publicarii: 10-08-2007 | Politica

Primarul general Adriean Videanu isi plateste regeste angajatii fideli, in timp ce functionarii de rand lucreaza pentru salarii de 1.000-1.500 de lei noi, noteaza Gandul. Videanu a semnat o dispozitie, in luna iunie, prin care le acorda membrilor comisiilor de licitatie 0,5 la suta din valoarea contractelor adjudecate. Documentul precizeaza ca membrii nu pot incasa mai mult de 3.000 lei noi fiecare, ceea ce ar insemna ca, la o comisie de sapte persoane, suma maxima care ar putea fi incasata ajunge la 21.000 lei noi, ceea ce reprezinta 0,5 la suta din 42.000.000 lei noi.

Or, mai toate licitatiile de rutina de pana acum s-au situat sub aceasta valoare. Chiar si marile proiecte sunt impartite in contracte mici, astfel ca norocosii numiti de Videanu in comisiile de licitatie incaseaza procentele care le revin din valoarea fiecarui proiect.

Asta inseamna ca, practic, o mare parte din sumele anuntate de Videanu pentru marile proiecte - sute de milioane, daca nu chiar miliarde de euro - vor aduce in buzunarele functionarilor sai apropiati sute de mii de euro. Asta in afara remuneratiilor, care nici ele nu sunt "mici, dupa buget", ba chiar sunt de multe ori mai mari decat la companiile private. Pentru ca, pe langa salariul de functionar, oamenii dragi lui Videanu beneficiaza de 75 la suta spor pentru proiecte mari, finantate din fonduri europene, 10 la suta spor de lucru in conditii vatamatoare, spor de vechime de pana la 25 la suta si salariu de merit de 15 la suta (de care beneficiaza directorii si oamenii propusi de directori).

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: