Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 47,2 milioane euro

Data publicarii: 17-08-2007 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank a inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului 2007 un profit net de 47,2 milioane euro, de 2,7 ori mai mare decat la 30 iunie 2006, cand a fost 17,5 milioane de euro (conform standardelor internationale de contabilitate, neconsolidat si auditat), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Profitul inregistrat inainte de impozitare a fost de 53,5 milioane de euro fata de 21 de milioane de euro la sfarsitul lui iunie 2006.

Activele totale au crescut cu 23,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 3,94 miliarde euro. Creditele acordate clientilor au depasit 2,1 miliarde de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului 2006. In acelasi timp, depozitele clientilor au crescut cu 36%, depasind 3 miliarde de euro.

Cheltuielile cu personalul si cele administrative inregistrate la 30 iunie 2007 au crescut cu doar 22,5% fata de jumatatea anului trecut. In acelasi timp, venitul net din dobanzi a crescut cu 31%, ajungand la aproape 87 milioane de euro, iar venitul din comisioane a crescut cu 56%, la 84 de milioane de euro.

"Sunt foarte multumit de rezultatele financiare ale bancii pe primul semestru, iar aceste rezultate sunt datorate in primul rand extinderii retelei de unitati si specializarii fortei de vanzare. Am continuat sa crestem echilibrat atat pe partea de retail cat si pe cea de corporate, dar am reusit sa fim asa cum ne-am propus, mai eficienti. In paralel, suntem preocupati de cresterea calitatii serviciilor noastre si dezvoltarea unor relatii pe termen lung cu clientii nostri", a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

In primele sase luni ale anului 2007, Raiffeisen Bank a deschis 71 de unitati noi, iar reteaua teritoriala a bancii a ajuns la 337 de unitati. Numarul de salariati la 30 iunie 2007 era de 5.145 fata de 4.678 la mijlocul anului trecut. Banca a deschis mai ales locatii mici dedicate cu precadere clientilor persoane fizice si IMM-urilor.

Banca a continuat sa inaugureze centre destinate exclusiv acordarii creditelor imobiliare - Raiffeisen Bank Casa Ta - in Bucuresti, Pitesti, Cluj si Timisoara. Alte locatii specializate aflate in marile orase ale tarii: Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara, Iasi etc sunt dedicate serviciului Raiffeisen Exclusive, lansat in iunie 2006.

In orasele mari Raiffeisen Bank are si centre operationale de afaceri destinate companiilor cu cifra de afaceri semnificativa si care ofera acestora servicii personalizate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: