Bursa de Valori a schimbat componenta indicelui BET si ponderea companiilor incluse

Data publicarii: 23-08-2007 | Finante-Banci

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a schimbat miercuri ponderile si componenta in indicele BET, titlurile Broker Cluj (BRK) si Biofarm Bucuresti (BIO) inlocuind actiunile Oltchim (OLT) si Azomures (AZO), conform deciziei Comitetului Indicilor, potrivit comunicatului transmis de BVB. Astfel, la data de 22 august, Banca Transilvania (TLV) avea cea mai mare pondere, de 19,95%, urmata de Petrom Bucuresti (SNP) cu 19,93%, BRD Groupe Societe Generale (BRD) de 19,90%, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) cu 10%, Transelectrica Bucuresti (TEL) cu 7,77%, Impact Developer & Contractor Bucuresti (IMP) cu 7,77%, Biofarm Bucuresti (BIO) cu 5,13%, Antibiotice Iasi (ATB) cu 4,34%, Broker Cluj (BRK) cu 3,33% si Turbomecanica Bucuresti (TBM) cu 1,88%.

Comitetul Indicilor a luat aceasta decizie deoarece noua metodologie de calcul al indicilor consacra lichiditatea ca principal criteriu in selectarea companiilor care fac parte din componenta indicelui BET.

Titlurile Broker Cluj (BRK) si Biofarm Bucuresti (BIO) vor intra in componenta indicelui BET din data de 27 august.

Modificarile si completarile aduse urmaresc sa creasca relevanta indicilor BVB si sa transforme indicii BET si BET-FI in principale active suport pentru piata instrumentelor financiare derivate din Romania si pentru crearea de produse financiare structurate.

In data de 22 august, indicele BET a urcat cu 2,44% fata de sedinta precedenta, de la 9.499,10 puncte pana la 9.730,79 puncte.

In acest an, indicele BET a urcat cu 20,88%, avand cea mai mica apreciere dintre indicii BVB.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: