Depozitele bancare, investitii cu un grad de risc minim pentru fondurile de pensii

Data publicarii: 23-08-2007 | Finante-Banci

Cum unul din subiectele fierbinti ale lunii il constituie fondurile de pensii private, multi se intreaba cat de folositoare pot fi acestea si ce randamente pot aduce. In mod normal multi se intreaba si cum vor investi administratorii banii stransi. Confuzia e inca mare, multi asteptandu-se la randamente peste cele oferite de depozitele bancare, spre exemplu.

Pentru obtinerea unor explicatii in legatura randamentul fondurilor de pensii, comparativ cu acela al depozitelor bancare, fondurilor de investitii sau bursei, am apelat atat la analistii economici cat si la reprezentantii pietei de profil.

"Randamentul fondurilor de pensii va fi calculat conform normelor Comisiei de Supraveghere si va fi incadrat in functie de gradul de risc al fondurilor de pensii, respectiv fiecare fond de pensii in functie de schema de pensii propusa prin prospectul fondului va avea unul din urmatoarele grade de risc: scazut, mediu, ridicat. O comparatie plauzibila intre randamentul viitor al fondurilor de pensii fata de randamentul dat de un plasament efectuat in depozite bancare sau fonduri mutuale depinde in mare masura de gradul de risc al fondului de pensii in cauza. In cadrul schemei de pensii al unui fond de pensii intra in componenta activelor sale urmatoarele clase de active: cash, depozite bancare, titluri de stat, obligatiuni municipale, obligatiuni corporative, unitati ale fondurilor mutuale si actiuni", a declarat directorul de investitii al Omniasig, Anne-Marie Mancas.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: