FNGCIMM garanteaza pana la 90% din valoarea finantarilor obtinute de la banci

Data publicarii: 24-08-2007 | Finante-Banci

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) garanteaza pana la 90% din finantarile obtinute de la banci de firmele care indeplinesc conditiile pentru accesarea fondurilor nerambursabile europene, informeaza un comunicat al Fondului.

FNGCIMM acorda garantii pentru finantarile obtinute de intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderi si pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care intrunesc conditiile pentru a avea acces la fonduri nerambursabile europene prin bancile comerciale si pentru Alocatia Financiara Nerambursabila (AFN) corespunzatoare.

Fondul garanteaza pana la 90% din valoarea creditului bancar si AFN, exclusiv dobanzi, comisioane si alte costuri bancare, pentru care percepe un comision de 0,5 % pe an aplicat la valoarea garantiei acordate.

I n perioada urmatoare, FNGCIMM va definitiva formalitatile de colaborare cu bancile comerciale si cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

FNGCIMM a acordat anul trecut IMM-urilor garantii in valoare de peste 122 milioane euro si a avut o cifra de afaceri de 7,5 milioane lei, mai mare de 5,8 ori fata de cea din anul 2005.

La sfarsitul anului 2006 fondurile proprii ale FNGCIMM erau de 276,98 milioane lei, in crestere de 2,82 ori fata de anul precedent. Numarul de garantii acordate intreprinzatorilor care au luat credite bancare a crescut de 4,5 ori fata de 31 decembrie 2005 si de aproape 15 ori fata de anul 2004.

Activitatea FNGCIMM se desfasoara prin intermediul unei retele nationale care cuprinde 12 reprezentante, o sucursala si trei filiale - Fonduri locale de garantare.

NewsIn