Cererile pentru apartamentele de lux cu crescut cu 35% in ultimii doi ani

Data publicarii: Astazi, 24-08-2007 | Imobiliare

Cererile pentru apartamentele de lux au crescut cu 35% in ultimii doi ani, in Bucuresti, insa analistii imobiliari ii sfatuiesc pe oameni sa ia in calcul atunci cand vor sa cumpere un astfel de imobil, si cheltuielile adiacente, care pot ajunge pana la 1.500 de euro pe luna.

"Comparativ cu anul 2006, vanzarile de apartamente ce se incadreaza in categoria de lux au crescut cu aproximativ cu 20-30%, iar daca ar fi sa facem o comparatie cu vanzarile realizate in urma cu doi ani, anul acesta s-au inregistrat cu pana la 35% mai multe tranzactii pe acest segment", a declarat Monica Marin, partner manager la EuroMetropola.

Potrivit acesteia,  in prezent, in Bucuresti sunt 8.000 de apartamente ce beneficiaza de amplasament pe malul unui lac, au lift interior, piscina sau o baie la fiecare camera. "Cu toate ca preturile locuintelor de lux sunt exorbitante, lunar se anunta cate un nou proiect pentru care cumparatorii nu intarzie sa apara", a spus Marin.

Reprezentantul EuroMetropola a atentionat oamenii ca achizitia unei locuinte implica mai multe cheltuieli decat costurile de cumparare propriu-zise si ca inainte de a demara o investitie de asemenea anvergura, persoana in cauza trebuie sa studieze toate cheltuielile adiacente cumpararii pentru a putea evita situatia de imposibilitate de plata.

"Inainte de a investii intr-o locuinta de acest tip trebuie sa stim exact ce semnifica achizitionarea unui apartament de lux. Costurile cu iluminatul, paza, ingrijirea spatiilor verzi, se pot ridica pana la 200 de euro pe luna. In majoritatea acestor complexe, intretinerea propriu-zisa (gaze, lumina, apa, salubritate) ajunge la 1.000 de euro", a adaugat Monica Marin. Specialistii sustin insa ca suma totala creste daca parcurile rezidentiale nu au inclus in pretul de cumparare al apartamentului si spatiul de parcare. De cele mai multe ori cumpararea locului de parcare subteran se plateste separat, el ridicandu-se pana la 10.000 de euro.

Preturile unui apartament de lux variaza de la 220.000 euro, un apartament de doua camere de 70 metri patrati in zona Casin, pana la 700.000 euro, un imobil cu trei camere, de 192 metri patrati, in Primaverii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: