Porsche Bank raporteaza finantari de peste 140 milioane euro in primele 7 luni ale anului

Data publicarii: Astazi, 28-08-2007 | Afaceri

In primele sapte luni ale anului, volumul finantarilor auto oferite de Grupul Porsche Bank din Romania a avut o evolutie ascendenta, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In perioada ianuarie - iulie 2007, Grupul Porsche Bank a finantat 11.738 autovehicule, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand mai mult de o treime din totalul autovehiculelor comercializate de Importatorul Porsche Romania. Valoarea totala a finantarilor a fost de peste 140 milioane EUR, cu 20% mai mare fata de perioada similara din 2006.

Leasingul a fost preferat de 95% dintre cumparatorii de automobile importate de Porsche, aproximativ 11.000 de masini fiind achizitionate prin leasing financiar. Cele mai multe dintre contracte au fost incheiate pe o perioada de 4 ani.

"Preferinta pentru leasing a fost evidenta in prima parte a anului, fiind in mare parte sustinuta de ofertele speciale si produsele noi pe care le-am promovat in acest an. Cel mai recent produs, leasingul financiar in franci elvetieni, lansat in luna iulie 2007 a avut parte de un start pozitiv, pana acum fiind incheiate 114 contracte", a precizat Helian Redai, Sales & Marketing Manager al companiei.

In cazul leasingului operational care a fost relansat in luna iunie, ponderea a fost de 5% din totalul contractelor de leasing incheiate in ultimele 2 luni.

Cea mai mare pondere a contractelor de leasing a fost realizata de marca Skoda, cu 43,1% din totalul contractelor semnate si Volkswagen cu 43%, urmate de Seat si Audi cu 9,3% respectiv 4,5%. Marca premium Porsche a avut o pondere de 0,1%.

Creditul auto oferit de Porsche Bank a fost preferat de cumparatorii de Skoda, cu o pondere de 43,7%, urmata de Volkswagen cu 38,5% din totalul autovehicolelor finantate in credit auto.
Ponderea Seat si Audi a fost de 12,4%, respectiv 5,4%.

Moneda de finantare preferata de clientii Porsche Bank, a fost leul in cazul creditului cu peste 60%, urmata de francii elvetieni si euro, cu 32% respectiv 8% din totalul creditelor auto acordate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: