BERD acorda 15 milioane euro catre Raiffeisen Leasing pentru sustinerea intreprinzatorilor locali

Data publicarii: 28-08-2007 | Finante-Banci

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD va acorda un credit de 15 milioane euro pentru Raiffeisen Leasing Romania, parte a Raiffeisen Leasing International, pentru a sustine cresterea si continua dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Imprumutul va fi utilizat pentru achizitionarea de catre intreprinderile mici si mijlocii a echipamentelor necesare in scopul extinderii activitatii comerciale.  Aceste investitii de capital includ echipamente, autoturisme pentru utilizare comerciala, vehicule comerciale usoare, camioane, utilaje si proiecte imobiliare.

Din anul 1997, piata romaneasca de leasing s-a aflat in continua dezvoltare, iar cererea de finantare pe termen mediu venind din partea companiilor mici si mijlocii a crescut rapid.

Jonathan Woollett, Director BERD pentru Institutiile Financiare Non-bancare, a afirmat ca odata cu cresterea sectorului de leasing din Romania, este important sa li se faciliteze intreprinzatorilor suficient acces la finantare pentru a fi satisfacute necesitatile de crestere. Creditul acordat Raiffeisen Leasing, partener important al BERD, va contribui la acoperirea acestei cereri. O industrie a leasingului sanatoasa va sprijini directionarea unui volum suplimentar de finantare catre acest sector cheie al economiei, a subliniat domnul Woolett.

Raiffeisen Leasing IFN SA, companie cu o puternica orientare catre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, detine in prezent o cota de 6,7% din piata de leasing romaneasca, pozitie pe care intentioneaza sa o consolideze si dezvolte in continuare. Printr-o retea de 16 sucursale, Raiffeisen Leasing are capacitatea de a deservi IMM-urile locale de pe intreg teritoriul Romaniei.

Conform declaratiei Mihaelei Mateescu, director general al Raiffeisen Leasing Romania, IMM-urile reprezinta 68% din portofoliul de clienti al companiei. "Consideram ca este misiunea noastra sa sustinem cresterea partenerilor nostri si sa contribuim astfel la dezvoltarea celui mai dinamic sector al economiei romanesti. In acest sens, BERD a reprezentat intotdeauna un partener important pentru noi", a spus dna. Mateescu.

Acest credit este a doua linie de finantare acordata de BERD societatii Raiffeisen Leasing IFN SA. In 2003, Raiffeisen Leasing a obtinut prima facilitate de finantare pentru leasing din partea BERD cu sprijinul Uniunii Europene, in valoare de 5 milioane euro, pentru a asigura intreprinzatorilor o modalitate flexibila de finantare.

Pana in prezent, BERD a acordat linii de finantare in valoare de 274,03 milioane euro pentru IMM-urile din Romania prin 10 banci si 6 societatii de leasing, sprijind intreprinzatorii sa inceapa si sa-si extinda activitatea.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: