Arbitrul pensiilor private a mai autorizat cinci fonduri de pensii pe pilonul II

Data publicarii: 29-08-2007 | Finante-Banci

Arbitrul pensiilor private a autorizat, in sedinta de marti, cinci fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), care ridica la zece numarul fondurilor care au primit aprobare pana in prezent, se arata intr-un comunicat al comisiei. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat marti fondurile de pensii private obligatorii: OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA) si Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA).

CSSPP a mai autorizat patru brokeri de pensii private pe pilonul II, care ridica la 31 numarul brokerilor care au primit aprobare de la institutie pana in prezent. In sedinta de marti, CSSPP a autorizat societatile Smart Broker de Pensii Private SRL, Time-Broker de Pensii Private SRL, OTP - Broker de Pensii Private SRL si Tak - Broker de Pensii Private SRL.

Arbitrul pensiilor private autorizase in prealabil fondurile de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii) si Vital (BT Aegon Fond de Pensii).

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: