CFR solicita majorarea pretului biletelor de tren cu 7% de la 1 septembrie

Data publicarii: Astazi, 29-08-2007 | Economie

CFR Calatori a trimis o solicitare catre ministrul transporturilor, Ludovic Orban, pentru majorarea tarifelor biletelor pentru transportul feroviar cu 7% incepand cu data de 1 septembrie, ultima scumpire fiind operata pe 1 iunie cand pretul a crescut cu 7,6%. "Am trimis ministrului o solicitare pentru majorarea tarifelor cu 7%, insa ordinul nu a fost inca aprobat", a declarat, marti, directorul CFR Calatori, Alexandru Noaptes.

Ultima scumpire a biletelor de tren a fost facuta la 1 iunie, pretul biletelor de tren fiind majorate cu 7,6%. CFR Calatori va opera o noua majorare incepand cu 1 decembrie. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori se vor aplica in continuare si dupa majorare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti.

Guvern a aprobat, in luna octombrie 2006 o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare. Astfel, se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: