Interamerican anunta o crestere de 202 % pe segmentul asigurarilor de sanatate

Data publicarii: Astazi, 29-08-2007 | Afaceri

Compania olandeza de asigurari Interamerican Romania anunta ca volumul primelor brute subscrise, valabil pe toate clasele de asigurari, inregistrat la jumatatea anului 2007 a atins valoarea de 36,685 milioane de Ron, marcand o crestere de aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Categoria de asigurari de viata a cunoscut o crestere de 21%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 16,486 milioane de Ron. Din cadrul acestei categorii, asigurarile de viata legate de investitii au cunoscut o crestere de 63%, crestere datorata, in principal performantelor inregistrate de fondurile de investitii administrate de Interamerican. Cea mai buna performanta este atribuita fondului Ronplus administrat in Ron, care la jumatatea anului a marchat un randament de 17,10%.

Valoarea primelor brute subscrise pe clasa de asigurari generale a atins valoarea de 20,199 milioane de Ron, reprezentand o crestere de 36% fata de jumatatea anului 2006. Cresterea este sustinuta in special de sectorul auto care a subscris cu 27% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Categoria asigurarilor de sanatate a cunoscut cea mai mare crestere, respectiv 202%. Extinderea retelei de sanatate Medisystem in anul 2006 la nivel national a fost motivul principal care a stat la baza cresterii segmentului de asigurari de sanatate.

"Rezultatele financiare obtinute la jumatatea acestui an ne confirma intentiile de a construi strategia de dezvoltare viitoare pe pozitia de leader detinuta pe piata asigurarilor de sanatate. In viitorul apropiat, toate eforturile noastre se vor concentra in a face un succes din Interamerican Pensii, iar cresterile inregistrate pe toate segmentele de asigurari vor contribui la acest lucru. Sunt convins ca pentru acest proiect important, partenerii si clientii nostri vor aprecia atat soliditatea financiara a grupului Eureko din care facem parte cat si politica sanatoasa de crestere a Interamerican Romania", a declarat Frans van der Ent, CEO si Presedinte Interamerican Romania Group.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: