Danone nu va mai introduce pe piata iaurturile sechestrate de Autoritatea Veterinara

Data publicarii: 30-08-2007 | Economie

Toate produsele Danone care au facut obiectul sechestrului Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare vor fi distruse, a declarat, joi, directorul general al companiei, Jacques Ponty, intr-o conferinta de presa. "Am luat aceasta decizie chiar daca testele au confirmat ca produsele sunt sigure, dar pentru ca in perioada sechestrului acestea nu s-au aflat sub controlul nostru", a spus Ponty.

Directorul general de la Danone nu a precizat insa despre ce cantitate de iaurt este vorba.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a ridicat, miercuri, sechestrul pus asupra a 40.000 de iaurturi suspecte, pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate, iar producatorul va decide daca reintroduce produsele in comert.

Presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis, a declarat, miercuri, ca potrivit buletinelor de analiza transmise de Laboratorul de referinta din Ungaria, continutul de dioxina din iaurturi este sub limita prevazuta. Roatis a precizat ca este vorba de 0,22 picograme  pe gram, iar limita prevazuta admisibila este de trei picograme pe gram.

ANSVSA a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.

Compania Danone, producatorul loturilor suspecte, a informat ca a fabricat un singur lot de produse folosind mai multe containere de fructe dintre care doar unul are legatura cu alerta europeana privind contaminarea ingredientului guma de guar cu dioxina.

NewsIn