Danone a primit amenda 10.000 lei pentru ca nu a anuntat importurile de materie prima

Data publicarii: 30-08-2007 | Afaceri

Compania Danone a fost amendata, in iulie, de catre Autoritatea Veterinara deoarece nu a informat despre importurile de materie prima, dar reprezentantii companiei spun ca nu au aflat la timp despre aceasta prevedere legala, care a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie. "Pe 1 iulie, a aparut o noua reglementare in Romania, potrivit careia procesatorii sunt obligati sa declarare toate importurile de materie prima. Din nefericire, nu am aflat de aceasta modificare a legii, chiar daca actul normativ era publicat in Monitorul Oficial. Suntem o organizatie constituita din oameni, iar oamenii mai fac si greseli", a declarat, joi, directorul general al Danone Romania, Jacques Ponty.

Potrivit infomatiilor furmizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), joi, pentru NewsIn, valoarea amenzii a fost de 10.000 de lei.

ANSVSA a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.

ANSVSA a ridicat, miercuri, sechestrul pus asupra a 40.000 de iaurturi suspecte, pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate, iar producatorul decide daca reintroduce produsele in comert. Directorul general Danone, Jacques Ponty, a declarat, joi, ca toate produsele Danone care au facut obiectul sechestrului Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare vor fi distruse, dar nu a precizat insa despre ce cantitate de iaurt este vorba.

NewsIn