Targ al marcilor de lux expune obiecte in valoare de 60-70 milioane euro la Bucuresti

Data publicarii: 02-11-2007 | Diverse

Valoarea totala a obiectelor expuse la editia de anul acesta a Luxury Show este cuprinsa intre 60-70 milioane euro, iar circa 10% din valoare o reprezinta bijuteriile, a declarat vineri presedintele si directorul general al Romexpo, George Cojocaru.

"Valoarea totala a targului Luxury Show este cuprinsa intre 60-70 milioane euro, iar bijuteriile expuse se ridica la o valoare de circa sase milioane de euro. Decorul pentru spatiul dedicat bijuteriilor a costat circa 50.000 de euro, iar securitatea ne va costa si ea destul de mult, insa in acest moment nu putem comunica cifrele", a spus Cojocaru, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Romexpo.

Acesta a mai spus ca potrivit unui studiu Richmond (producator de obiecte de lux pentru branduri ca Montblanc, Cartier, etc- n.r.), piata globala de bijuterii se ridica la 15 miliarde de euro, iar 15% din aceasta este detinuta de brandurile de lux.

"Aproximativ 5% din populatia globului are posibilitatea sa achizitioneze diamante de 1 karat +, al carui pret este cuprins intre 7-8.000 de euro. In acelasi timp, diamantele de 4 karate + pot fi achizitionate de mai putin de 1% din populatia mondiala", a declarat gemologul Oana Ceciu.

Cea mai scumpa piesa din cadrul targului va fi un diamant care costa peste 150.000 de euro, iar cel mai scump set de bijuterii este evaluat la peste 1,6 milioane euro si este creata pentru familia regala din Quatar, potrivit organizatorilor.

Editia 2007 a Luxury Show se va desfasura intre 6 si 9 decembrie in pavilionul central al Complexului Expozitional Romexpo.

NewsIn