Bulgarii vor sa atraga schiorii cu preturi de 18 euro pe noapte

Data publicarii: 03-11-2007 | Turism

Oferta de schi pentru statiunile bulgaresti este mult mai consistenta in sezonul 2007-2008. Acestea vor fi un concurent serios pentru destinatiile interne, noteaza Cotidianul. Principalele statiuni montane in Bulgaria sint Bansko, Pamporovo si Borovets. Pentru aceste statiuni, cererea se asteapta sa fie mai mare in acest an nu numai pentru ca distanta fata de Romania este destul de mica, ci si pentru ca preturile sint atractive. De la Bucuresti pina la Bansko sint aproximativ 550 de kilometri, iar distanta dintre Bucuresti si Pamporovo este de 520 de kilometri. Cea mai apropiata statiune de capitala Romaniei este Borovets - 470 de kilometri.

De asemenea, operatorii considera ca si pirtiile bine amenajate din Bulgaria vor fi o atractie. Preturile sint valabile pentru perioada sarbatorilor de iarna si difera de la operator la operator. In general, se considera ca sezonul de schi incepe in jurul mijlocului lunii decembrie.

In Bansko sint 14 pirtii de schi, cu un total de 65 km. De asemenea, 44 de tunuri de zapada sint in functiune pe toata durata sezonului de schi. In luna decembrie, la un hotel de 3 stele, tariful este de 25-30 de euro, pentru ca apoi sa scada la 18-19 euro, pina la inceputul lunii februarie. In februarie, tariful ajunge la 20-24 de euro. La un hotel de 4 stele, pretul este de 40-50 de euro. Este vorba despre sume care includ cazare si demipensiune. Pentru un hotel de 5 stele, pretul porneste de la 55 de euro/noapte de cazare cu mic-dejun si depaseste 100 de euro/noapte in timpul sarbatorilor de iarna.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: