Cinci investitori cu pile vor ridica un mall peste parcul si piata Obor

Data publicarii: 05-11-2007 | Afaceri

Contractul este incheiat intre Administratia Pietelor si cinci investitori privati, iar Parcul Pasarari este introdus in planul urbanistic, noteaza Gandul. Investitorii sunt implicati in scandaluri legate de defrisarea unor hectare intregi din nordul Capitalei sau de "afacerea Posta Romana".
 
Tot mai multe firme de dezvoltare imobiliara se indreapta spre sectorul 2 al Capitalei, singurul in care spatiul verde ar mai putea fi ocupat cu constructii, pentru ca aici au fost cele mai multe retrocedari pe astfel de zone. Dar nu numai persoanele private dezvolta afaceri imobiliare, ci si autoritatile statului.

Consiliul local al sectorului 2 a incheiat, la inceputul acestui an, un parteneriat public-privat cu firmele Practic SA, Procema SA, Baneasa Investments SA, Comnord SA si Piata Obor Market&Complex Comercial SRL, pentru modernizarea Pietei Obor. Conform documentului, cele cinci firme au obligatia de a construi, in cel mult 14 luni de la eliberarea amplasamentului (demolarea fostei piete agroalimentare Obor), un complex commercial, care presupune si un mall. Partenerii consiliului local vor administra acest complex timp de 49 de ani, perioada in care au obligatia sa plateasca Administratiei Pietelor Sector 2 o redeventa minima de 9.000 de euro lunar.

Integral in Gandul