Generali Asigurari a subscris prime brute in valoare de 281 milioane RON in primele 9 luni

Data publicarii: 05-11-2007 | Afaceri

Generali Asigurari a subscris, in perioada ianuarie - septembrie 2007, un volum total de prime brute de 281 milioane lei, cu 34% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent (210 milioane lei), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 42,4 milioane lei, in crestere cu 57% fata de perioada ianuarie - septembrie 2006 (26,9 milioane lei).

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 238,5 milioane lei, cu circa 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior (183,9 milioane lei).

Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

Asigurarile auto au inregistrat cea mai mare crestere (46%) in cadrul asigurarilor generale, de la 118 milioane lei subscrise in cele 9 luni ale anului 2006, la 172 milioane lei in aceeasi perioada a anului curent. De asemenea, o crestere importanta (de 20%) s-a inregistrat pentru asigurarile de bunuri si proprietati, de la 38,9 milioane lei la 46,7 milioane lei, sustinuta in mod deosebit de asigurarea locuintelor, in cazul carora s-a semnalat o crestere a valorii portofoliului de 150% (de la 6,3 milioane lei la 15,8 milioane lei).

"Trebuie remarcat ca Generali Asigurari  a inregistrat cresteri pentru toate clasele de asigurari si ca in perioada mentionata compania a inregistrat profit. Imbunatatirea rezultatelor a fost favorizata de cresterea controlata a portofoliului, de imbunatatirea ratei daunei, in special la asigurarile auto, ca urmare a masurilor luate, prin introducerea unui nou sistem de tarifare, segmentat dupa caracteristicile autovehiculului si ale proprietarului (conducatorului auto)", declara Tudor Moldovan, Director General, Generali Asigurari.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 120.000.000 lei, ultima majorare fiind efectuata in luna septembrie.

"Obiectivele principale ale companiei raman in continuare lansarea de noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, extinderea retelei teritoriale, in concordanta cu directia de dezvoltare strategica a Grupului Generali la nivel global si regional", a mai adagat Tudor Moldovan, Directorul General.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: