Pe usa unei banci italiene din Arad a fost scris cu vopsea rosie ''Fara italieni!''

Data publicarii: 07-11-2007 | Finante-Banci

Cativa angajati ai Sanpaolo Imi Bank din Arad, banca comerciala cu capital italian, au descoperit, marti dimineata, pe o usa laterala a unitatii bancare, scris cu vopsea rosie "Fara italieni!!".

Dupa ce a fost descoperita inscriptia, conducerea bancii a dispus stergerea ei. De asemenea, a fost depusa o plangere scrisa la Politie.

"Conducerea unitatii bancare a depus o plangere scrisa, marti, la Politia municipiului Arad, sustinand ca angajatii, la sosirea la serviciu, au descoperit ca pe o usa erau unele inscriptii. Au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de distrugere cu autori necunoscuti. Pentru aceasta fapta, autorul risca o pedeapsa cu inchisoare de pana la doi ani", a declarat inspector Camelia Tuduce, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.

Sanpaolo IMI Bank Romania este entitatea care reprezinta Grupul Sanpaolo IMI in Romania, ea fiind rezultat al politicii de internationalizare a Grupului, expresie a interesului acestuia fata de procesul de dezvoltare al tarilor din Europa de Est. Sanpaolo Imi Bank Romania a aparut sub actuala denumire si forma de organizare ca urmare a fuziunii din anul 2002 dintre Grupul Cardine si Grupul SanPaolo IMI, Cardine fiind la momentul fuziunii actionarul majoritar al West Bank (banca comerciala infiintata in anul 1996 in Arad si care a reprezentat structura pe care s-a dezvoltat Sanpaolo Imi Bank Romania).
Incepand din luna mai a anului 2003, Sanpaolo IMI detine peste 95 la suta din capitalul social al entitatii sale bancare din Romania.

NewsIn