Un proiect romanesc de retail a fost nominalizat la premiile ''Mapic 2007'' de la Cannes

Data publicarii: 07-11-2007 | Afaceri

Proiectul Akademia Center din Cluj, investitie de peste 30 milioane de euro, a fost nominalizat in acest an la premiile "Mapic" de la Cannes, unde sunt prezenti cei mai importanti jucatori de pe piata de retail din lume, in categoria proiectelor de dimensiuni mici si medii, potrivit dezvoltatorului.

Evenimentul  "Mapic 2007" are loc in luna noiembrie la Cannes in Franta si aduce in acelasi loc cei mai importanti jucatori de pe piata de retail din lume, creeind o adevarata piata internationala pentru proiectele de retail dezvoltate in intreaga Europa, se arata intr-un comunicat al companiei Colliers International, agentul exclusiv al proiectului. La editia din acest an vor fi prezenti peste 1.900 de retaileri din 67 de tari cu proiecte precum hipermarketuri, centre comerciale, complexe turistice, etc.

Criteriile de selectie in cadrul festivalului de la Cannes se refera la dezvoltarea proiectului in corelare cu mediul si cu imprejurimile, impactul asupra orasului si a comunitatii precum si imbunatatirea si readucerea in prim plan a unor zone ale orasului, aspectul general al proiectului si crearea unui spatiu comercial eficient care sa raspunda schimbarilor in oferta de produse si in cererea consumatorilor.

"Ceea ce a diferential Akademia Center de celelalte proiecte de dimensiuni medii existente pe piata a fost impactul creativ deosebit, eficienta cu care s-a realizat dispunerea si partitionarea proiectului astfel incat sa se obtina un mix de chiriasi optim" a declarat Liana Dumitru, retail broker in cadrul companiei Colliers International, agentul exclusiv al proiectului.

Proiectul Akademia Center presupune o investitie totala de peste 30 milioane de euro si insumeaza 41.000 metri patrati suprafata construita. Din aceasta, 18.000 metri patrati reprezinta suprafata inchiriabila, a declarat directorul general al Nisco Invest, dezvoltatorul proiectului, Dan Calin Nistor. Lucrarile de constructie vor incepe la finele acestui an si se vor finaliza in anul 2009. Proiectul este dezvoltat pe un teren concesionat de la Consiliul Judetean pe o perioada de 49 de ani.

Finantarea provine atat din surse proprii cat si din fonduri atrase de la banci. Akademia Center va dispune de supermarketuri, galerii de moda, restaurante, o zona de jocuri si divertisment, precum si o parcare subterana cu peste 300 de locuri de parcare. Noul proiect va fi un centru multifunctional, care pe langa spatiile de retail si servicii, va oferi si spatii de birouri de clasa A, dar si spatii medicale, amplasate la nivelele superioare.

Compania Nisco Invest este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare si face parte dintr-un grup de opt firme prezente pe piata locala incepand cu anul 1990. Anul trecut grupul de firme a inregistrat o cifra de afaceri de 23,5 milioane de euro.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 241 birouri in 54 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: