Societe Generale anunta scaderea cu 11,5% a profitului net in trimestrul al treilea

Data publicarii: 07-11-2007 | International

Grupul bancar francez Societe Generale a raportat o scadere cu 11,5% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, insa actiunile sale s-au scumpit in debutul sedintei bursiere, deoarece rezultatele sunt in conformitate cu asteptarile analistilor, informeaza Reuters.

Profitul net al celei de-a doua banci din Franta dupa valoarea de piata a scazut la 1,123 miliarde de euro (1,63 miliarde dolari), din cauza castigurilor mici in sectorul corporativ si in cel de banca de investitii, pe fondul crizei creditelor la nivel global. Douazeci de analisti care au participat la un sondaj al Reuters au estimat un profit net mediu de 1,123 miliarde euro.

Profitul operational brut al Societe Generale a scazut cu 2,5% la 2,001 miliarde euro.

"Per total, rezultatele se potrivesc exact estimarilor. Nu exista surprize neplacute", a declarat analistul din partea Kepler Equities, Pierre Flabbee.

Societe Generale a depasit rezultatele financiare trimestriale inregistrate de celelalte banci de top din Franta, in contextul in care sectorul bancar mondial a suferit de pe urma impactului pierderilor din sectorul creditelor ipotecare din SUA.

UBS si Merrill Lynch au inregistrat pierderi in al treilea trimestru, iar criza creditelor a cauzat demisia directorilor Merrill si Citigroup.

Societe Generale a anuntat ca piata nu si-a revenit inca la normal.  "Desi s-a imbunatatit gradual, piata nu a revenit la normal, cel putin pana in acest moment", a anuntat banca.

Problemele de pe piata creditelor au afectat sectorul corporativ si pe cel de banca de investitii ale Societe Generale, care de obicei sunt cele mai productive unitati ale grupului, insa de data aceasta diviziile respective au inregistrat o scadere de 40,8% a profitului net din al treilea trimestru.

Actiunile Societe Generale au inchis, marti, in crestere cu 0,1% la 106,40 euro.

Actiunile SocGen s-au depreciat cu aproximativ 17% de la inceputul acestui an, fata de scaderea de 13% inregistrata de indicele bancar european DJ StoxxEuropean.

Societe Generale este actionarul majoritar al celei de-a doua banci dupa active de pe piata romaneasca - BRD-Groupe Societe Generale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: