Firmele pentru deszapezirea drumurilor nationale vor fi alese pana pe 15 noiembrie

Data publicarii: 08-11-2007 | Diverse

Firmele pentru deszapezirea drumurilor nationale vor fi selectate pana pe 15 noiembrie, compania de drumuri avand la dispozitie peste 1.000 de utililaje pentru a interveni pana la finalizarea procedurilor, a declarat, miercuri, directorul de intretinere a drumurilor nationale, Florin Dascalu.

"Nu vor fi probleme in cazul in care vor incepe ninsorile inainte de finalizarea procedurilor. Compania dispune de 1.052 de utililaje speciale in 268 de baze din tara si vom putea interveni pana vor intra utililejele inchiriate", a precizat directorul de intretinere a drumurilor nationale din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Florin Dascalu. El a mai precizat ca exista deja 120.000 metri cubi de sare si 100.000 metri cub de nisip care acopera necesarul pentru o luna si jumatate.

Acesta a mai spus ca cinci dintre regionalele din tara au organizat deja licitatiile si se analizeaza ofertele, iar la cele din Bucuresti si Iasi se vor derula in cursul zilei de miercuri. "Pana pe 15 noiembrie vor fi incheiate pentru drumurile nationale, iar pe 26 noiembrie va fi licitatia pentru deszapezirea autostrazilor Soarelui si Bucuresti-Pitesti", a explicat directorul din CNADNR.

Dascalu a explicat ca aceste licitatii au fost organizate mai devreme decat in 2006, in contextual in care din 2008 vor fi alese alte firme care sa asigure intretinerea multianuala a drumurilor.

NewsIn