Auchan va deschide la Cluj al 4-lea hipermarket al retelei, investitie de 40 mil euro

Data publicarii: 08-11-2007 | Afaceri

Auchan Romania se extinde in tara si va deschide pe 10 noiembrie un hipermarket in Cluj, in urma unei investitii de 40 de milioane euro, grupul francez intentionand sa-si continue expansiunea in tara cu un ritm de sase-zece hipermarketuri pe an, au declarat reprezentantii companiei.

Auchan va fi deschis in cadrul complexului Iulius Mall Cluj-Napoca si va fi cel mai mare hipermarket din oras, cu o suprafata de vanzare de 10.000 de mp. Hipermarket-ul va avea 450 de angajati, la care se adauga o echipa manageriala de 25 de persoane. Auchan a inaugurat anul acesta alte trei magazine in Targu Mures, Timisoara si Pitesti, iar pentru 2008 proiectele deja anuntate ale companiei sunt Constanta, Timisoara si Suceava.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro.

Grupul Auchan este unul dintre cele mai importante lanturi comerciale, locul zece in lume, cu peste 380 hipermarketuri in 11 tari din lume, peste 700 de supermarketuri, peste 300 centre comerciale Immochan si Banca Accord. La nivel mondial, Auchan are circa 175.000 de angajati, iar numarul acestora creste de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine. In 2006, grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 miliarde euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti.

NewsIn