Compania de drumuri va obliga firmele sa foloseasca un bitum cu 20% mai scump

Data publicarii: 08-11-2007 | Economie

Directorul Companiei de Autostrazi, Mihai Grecu, a anuntat,miercuri, ca va fi modificata solutia tehnica privind constructia de drumuri, astfel incat firmele vor fi obligate sa construiasca cu bitum modificat, care costa cu 20% mai mult decat cel obisnuit.

"Din 2008 vom introduce in caietele de sarcini obligativitatea ca firmele de constructii sa foloseasca un bitum modificat, cu polimeri, material care are mai multa elasticitate decat cel obisnuit. Practic vom modifica solutia tehnica din caietele de sarcini", a precizat directorul Companiei Nationale de Autostazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu.

Reprezentantul companiei a explicat ca acest material este fabricat in Romania de doua firme Rompetrol si Colas, costurile pentru acest tip de bitum fiind cu 20% mai mari decat cel obisnuit.

"Acest tip de bitum este mai scump cu 20%, dar permite turnarea lui intr-un strat mai subtire. Masura impunerii bitumului modificat va duce la imbunatatirea imbracamintii asfaltice si la scaderea costurilor pentru intretinerea drumurilor", a adaugat Grecu.

Directorul CNADNR a mai spus ca materialul va fi folosit autostrazi, drumuri nationale cu patru benzi si pentru cele europene. Masura nu va fi aplicata pentru firmele care au semnat deja contracte cu CNADNR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: