Vosganian: Este posibil ca de la 1 ianuarie pretul energiei electrice sa nu creasca

Data publicarii: 08-11-2007 | Economie

Pretul energiei electrice ar putea sa ramana neschimbat la 1 ianuarie 2008, avand in vedere functionarea reactorului 2 de la Cernavoda si a sistemului energetic, in general, a declarat, joi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"Punerea in functiune a reactorului 2 de la Cernavoda si modul in care se comporta sistemul energetic din Romania reflecta doua aspecte. Pe de o parte, consideram ca este foarte posibil ca de la 1 ianuarie 2008 sa nu majoram pretul la energia electrica, iar pe de alta parte observam ca termocentralele costisitoare risca sa iasa din sistem", a declarat Vosganian.

De asemenea, ministrul a precizat ca, potrivit ultimelor evaluari realizate impreuna cu sprecialistii ministerului, privatizarea pentru CET Braila este aproape de finalizare, urmand sa fie depuse oferte pentru Doicesti si Borzesti.

"Totodata, impreuna cu AVAS, vom demara procedurile de privatizare pentru inca doua complexuri energetice. Cu siguranta va fi vorba de Isalnita si despre Turceni sau Rovinari", a mai explicat ministrul economiei si finantelor

Totodata, oficialul MEF a precizat ca intentioneaza construirea de noi microhidrocentrale si statii eoliene.

Afirmatiile ministrului privind privatizarile au venit in contextul unei intrebari legate de acuzele BERD privind intarzierile la privatizarile complexurilor energetice.

NewsIn