Doi operatori low cost din Europa, interesati sa opereze pe Aeroportul Tg. Mures

Data publicarii: 09-11-2007 | Turism

Directorul Aeroportului Tg Mures, Stefan Runcan, a declarat, joi, ca doi operatori low lost din Europa si-au declarat interesul de a opera curse aeriene pe Aeroportul "Transilvania" din Tg Mures.

"Am initiat contacte cu 28 de operatori aerieni in intentia de a identifica parteneri solizi care sa preia piata de trafic aerian ce va fi parasita de operatorul low cost Wizz Air din 13 noiembrie 2007. Doi operatori low cost importanti din Europa au raspuns deja solicitarilor, cerand ca in cursul saptamanii viitoare sa se poarte negocieri finale la Bucuresti pentru perfectarea operarii lor la Targu Mures din sezonul de vara 2008", a declarat Runcan.

Conducerea aeroportului a solicitat conducerii Consiliului Judetean Mures delegarea unei persoane reprezentative, care sa poata lua decizii in negocierile cu acesti operatori aerieni, in ceea ce inseamna eventualul suport comercial regional pe langa problemele legate de aeroport care vor fi gestionate de specialistii regiei.

"Ambasada Romaniei din Irlanda solicita tratarea cu seriozitate si la cel mai inalt nivel a acestor dialoguri pentru o profitabila si rapida finalizare", a precizat Runcan.

Conducerea Aeroportului Transilvania mentine contactul direct cu conducerea Wizz Air in informari reciproce cu privire la identificarea posibilelor altor colaborari. "De altfel, Wizz Air a transmis in cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.) topul pe luna octombrie 2007 a celor 39 de aeroporturi europene unde opereaza si in care pe locul intai figureaza Aeroportul Coventry din UK. Pe ultimul loc figureaza Aeroportul Gotheborg Suedia. Clasamentul final reprezinta sinteza a altor 9 clasamente aeroportuare efectuate de Wizz Air asupra calitatii serviciilor oferite, intarzierii de operare, numar de pasageri ce au solicitat despagubire, timpi de deservire. Pe locul doi in clasamentul final cu cele mai bune servicii aeroportuare pe octombrie 2007, dupa Aeroportul Coventry, este Aeroportul Transilvania Targu Mures", a declarat directorul aeroportului.

El a adaugat ca, in cursul saptamanii, operatorul aerian low cost din Romania, Blue Air, si-a anuntat sistarea zborurilor la Aeroportul Cluj Napoca pe perioada de iarna, invocand conditiile meteo nefavorabile. "Un alt paradox cu privire la conditiile meteo sunt spoturile cu dezinformari ale Wizz Air de pe posturile de radio in care se sugereaza direct ca aeroportul Targu Mures este inchis din cauza de ceata si toate zborurile sunt deviate la Cluj", a mentionat Runcan.

El a spus ca aceasta practica a Wizz Air a adus mari deservicii Aeroportului Tg. Mures si cere public  interventia institutiilor in drept care sa sanctioneze dezinformarea populatiei din spotul radio al Wizz Air.

NewsIn