Bank of Cyprus a afisat un profit mai mare cu 66% in primele noua luni din 2007

Data publicarii: 09-11-2007 | Finante-Banci

Bank of Cyprus a afisat joi o crestere cu 66% a profitului din primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2006 pana la 370 milioane euro, pe fondul dezvoltarii tuturor segmentelor de activitate ale grupului, potrivit raportului financiar al bancii.

Grupul financiar a anuntat ca si-a revizuit in crestere tinta de profit pentru intregul an, pana la 486 milioane de euro.

"Anul 2007 reprezinta o marca a extinderii dinamice a grupului", a spus seful boardului directorilor Bank of Cyprus, Eleftherios Ioannou. "Pe baza profiturilor noastre, am pus bazele extinderii pe piete noi, cum sunt Romania si Rusia", a adaugat Ioannou.

Bank of Cyprus va acorda un dividend interimar de aproximativ 0,188 euro/actiune, mai arata raportul financiar al bancii.

Sucursala din Romania a Bank of Cyprus, care a demarat activitatea in acest an, are doua unitati si un centru de afaceri la Bucuresti. Bank of Cyprus intentioneaza sa mai deschida o unitate si la Constanta, care va deveni operationala la inceputul lui 2008.

Banca cipriota a raportat costuri totale de 4 milioane euro pentru activitatea din Romania din primele noua luni ale acestui an, mai arata raportul financiar.

Sucursalele din Romania si din Rusia ale grupului aveau, la sfarsitul lunii septembrie, un portofoliu de credite acordate de 124 milioane de euro.

NewsIn