23 de miliardari din topul Forbes au afaceri de succes si in Romania

Data publicarii: 12-11-2007 | Afaceri

Miliardarii lumii isi pun amprenta si pe economia romaneasca. 23 dintre cei mai bogati oameni ai lumii, prezenti in topul Forbes, isi investesc banii si in tara noastra. Cotidianul Business Standard prezinta, in editia de luni, povestea primilor cinci miliardari ai lumii, care fac profit in Romania.

Indianul Lakshmi Mittal, care ocupa locul 5 in topul Forbes, a tranformat combinatul siderurgic dintr-o pata neagra a economiei romanesti intr-un bulgare de aur. Mittal are o avere estimata la 22 de miliarde de euro, cu investitii de peste 2 miliarde de euro in Romania.

Lakshmi Mittal

O afacere de succes deruleaza si germanul Otto Michael, proprietarul Selgros Cash&Carry. El ocupa locul 40 in topul Forbe, cu o avere de 9 miliarde de euro si cu o cifra de afecri de 611 milioane de euro in Romania.

Compania lui Adolf Merckle, locul 44 in topul Forbes, scoate bani din piatra seaca vanzand ciment. Cu o avere de 8,7 miliarde de euro si o cifra de afaceri de de 278 milioane de euro in Romania, el are peste 2000 de angajati.

Adolf Merckle

Al patrulea loc din topul miliardarilor care deruleaza afaceri si in Romania este ocupat de proprietarii grupului INA Schaeffler, furnizor de subansambluri auto.

Locul cinci este ocupat de regele otelului, rusul Oleg Deripaska.

Aproximativ 30.000 de romani lucreaza pentru cei cinci, ale caror averi sunt estimate la aproximativ 55 de miliarde de euro.

Realitatea TV