OTP va achizitiona banca rusa Donskoy Narodny contra sumei de 41 milioane dolari

Data publicarii: 12-11-2007 | International

Banca ungara OTP va cumpara cumpara banca ruseasca Donskoy Narodny, contra sumei de 40,95 milioane dolari, a precizat intr-o declaratie, luni, grupul bancar ungar, informeaza Reuters.

Banca rusa, care la sfarsitul anului 2006 detinea active in valoare de 89,3 milioane dolari, 170.000 de conturi de depozit si 50.000 de acorduri de imprumuturi bancare, va fi preluata de banca ungara OTP. 

OTP a declarat ca doreste o fuziune a noii divizii din Rusia cu banca Investsber, filiala sa mai mare de pe piata rusa.

Banca ungara a declarat luna trecuta ca intentioneaza sa cumpere una sau mai multe banci regionale, pentru a-si complementa operatiunile deja existente, insa a adaugat ca achizitiile sunt fiecare in parte de doar 50 milioane dolari.

"In timp ce tranzactiile respecta estimarile precedente, aceasta preluare va accelera ritmul de extindere al OTP in Rusia", a declarat un analist KBC.

OTP a precizat ca noua filiala inregistreaza o crestere impresionanta si ofera bancii o noua prezenta in sudul Rusiei, unde dezvoltarea sectorului bancar a fost spectaculoasa.

Banca Investsber detinea active in valoare de 2 miliarde dolari, la sfarsitul lunii iunie,  beneficiind de 880.000 clienti, 109 filiale si un profit inainte de impozitare de 15,9 milioane dolari, in prima jumatate a anului 2006.

NewsIn