Preturile locuintelor din Capitala ar putea sa mai creasca inca cinci ani

Data publicarii: 14-11-2007 | Imobiliare

Preturile apartamentelor din Bucuresti ar mai putea continua sa creasca inca cinci ani, iar pentru ca periferiei sa ii sporeasca valoarea este nevoie de o infrastructura mult mai bine dezvoltata, au declarat analistii imobiliari ai companiei Regatta.

"Centrul va fi intotdeauna centru. Pentru ca periferiei sa ii creasca valoarea este nevoie de infrastructura. Problema principala este insa lipsa fondurilor pentru imbunatatirea sau construirea infrastructurii. In privinta preturilor in aceste zone limitrofe, ele sunt mai mici ca in Bucuresti, dar conteaza foarte mult amplasamentul exact al proprietatilor. Preturile in general se estimeaza ca vor creste in urmatorii doi - cinci ani", a declarat directorul departamentului de vanzari rezidentiale al Regatta, Robert Teodorescu.

Acesta mai spune ca ansamblurile rezidentiale construite sau aflate in stadiul de proiect in comunele din jurul Bucurestiului nu sunt pentru clasa de lux, ci pentru cea medie. "Sunt mai ieftine, ceea ce le face o alternativa viabila", a adaugat Teodorescu. Potrivit reprezentantului Regatta, expansiunea zonei rezidentiale a Capitalei va duce si la dezvoltarea celorlalte segmente ale pietei imobiliare, influentand atat retail-ul cat si birourile.

Preturile locuintelor au crescut in primele noua luni din 2007 cu peste 25%, iar estimarile specialistilor in domeniu prevad ca vor mai creste cu alte cinci procente pana la finalul acestui an. Totodata, analistii imobiliari considera ca si in 2008 pretul proprietatilor imobiliare va inregistra acelasi trend.

In prezent, pretul mediu al unei garsoniere in Capitala variaza intre 55.000 si 100.000 de euro, al unui apartament cu doua camere se incadreaza intre 80.000 si 130.000 de euro, iar pentru trei camere in Capitala, cumparatorii trebuie sa achite intre 120.000 euro si 200.000 de euro in functie de zona, iar in cazul locuintelor in ansambluri imobiliare noi si de timpul de finalizare al proiectului.

NewsIn