Raiffeisen Leasing: crestere de 64% a valorii contractelor in primele 9 luni din 2007

Data publicarii: 14-11-2007 | Afaceri

In primele 3 trimestre ale anului 2007, Raiffeisen Leasing IFN SA a incheiat 3.900 de contracte in valoare de 190 milioane euro, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Din volumul finantat in 2007, echipamentele reprezinta 18%, vehiculele 75%, iar leasingul imobiliar 7%. Cresterea se datoreaza in primul rand leasingului de vehicule si, in special, cresterii dinamice a finantarii achizitiilor de camioane si autoutilitare.

O crestere semnificativa a inregistrat si leasingul de echipamente pe fondul extinderii constructiilor si infrastructurii. O contributie importanta a avut si evolutia inregistrata de leasingul pentru proiecte imobiliare.

Raiffeisen Leasing este prezenta in 16 orase din tara, are un numar de 14.000 de contracte in derulare si un portofoliu activ de 270 milioane euro. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar, proiecte complexe si achizitii publice. Clientii companiei sunt in principal persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalitati.

Raiffeisen Leasing IFN SA, entitate a Grupului austriac Raiffeisen International, are un capital social de 14.935.400 lei, actiunile fiind detinute in cote egale de cate 50% de Raiffeisen - Leasing International G.m.b.H. si Raiffeisen Bank SA.
Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) incepand cu anul 2004.

Redactia BankNews.ro