UniCredit anunta cresterea cu 19% a profitului net in trimestrul al III-lea din 2007

Data publicarii: 14-11-2007 | International

UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a declarat miercuri o crestere cu 19% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, la 1,122 miliarde euro (1,6 miliarde dolari), desi profitul diviziei de activitati bancare de investitii au fost afectate de criza creditelor, relateaza Reuters.

Analistii estimau ca UniCredit sa raporteze un profit net de 995 milioane euro, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul bancii. Banca a anuntat ca profitul inainte de impozitare al diviziei de operatiuni bancare de investitii a scazut cu 215 milioane euro, pana la 123 milioane euro.

Profitul operational al UniCredit s-a ridicat la 2,411 miliarde euro, in crestere cu 1,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, datorita perfromantelor foarte bune ale bancilor comerciale.

Costurile operationale au crescut cu 1,1%, la 3,281 miliarde euro.

Raportul costuri/castiguri al grupului italian UniCredit a fost de 57,6% pentru al treilea trimestru din 2007, in timp ce pentru primele noua luni ale anului, acest raport s-a imbunatatit la 52,5%, fata de nivelul de 55,8% inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

"Rezultatele par a fi in regula. Depasesc media estimarilor analistilor si nu prezita motive de alarmare", a declarat un analist al industriei bancare, citat de Reuters.

Investitorii au penalizat grupul UniCredit mai mult decat pe orice alta banca italiana de la declansarea crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, cotatia titlurilor UniCredit inregistrand o scadere de aproape 10% in ultimele trei luni, si de 16% de la inceputul anului.

Banca italiana UniCredit este una dintre cele mai importante din Germania, o alta piata afectata grav de criza creditelor, prin achizitia grupului bancar HVB in anul 2005.

UniCredit, ce a preluat banca italiana Capitalia in luna octombrie, a anuntat ca profitul net in primele noua luni pentru intreg grupul a fost de 5,3 miliarde euro, conform Reuters.

NewsIn