Arbitrul asigurarilor va colabora cu Protectia Consumatorului, pentru drepturile asiguratilor

Data publicarii: 16-11-2007 | Diverse

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a semnat un protocol de colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la sfarsitul lunii septembrie, pentru ca asiguratii sa nu fie pacaliti, a declarat joi, presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Semnarea acestui protocol va dezvolta relatiile de cooperare intre ANPC si CSA, in vederea respectarii drepturilor si intereselor cetatenilor, in calitatea lor de consumatori, precum si a cresterii gradului de protectie al acestora", a precizat Toncescu. Ea a adaugat ca cele doua institutii urmeaza sa solutioneze impreuna eventualele reclamatii si sesizari cu privire la incalcarea drepturilor asiguratilor.

In acest sens, cele doua institutii vor pune la dispozitie informatii si date fara caracter confidential, necesare pentru efectuarea unor investigatii sau controale. Totodata, cele doua institutii vor face in comun, investigatii in privinta comercializarii contractelor de asigurare pentru populatie, urmarindu-se in special clauzele abuzive din contractele incheiate intre firmale de asigurari si populatie.

NewsIn