Banca Transilvania ia un credit sindicalizat de 60 mil. euro pe o perioada de doi ani

Data publicarii: 19-11-2007 | Finante-Banci

Banca Transilvania (BT) semneaza luni cu ABN Amro Bank NV si subsidiara acesteia din Romania un contract de credit sindicalizat in valoare de 60 milioane euro pe o perioada de doi ani, pentru nevoile generale de finantare ale bancii si creditarea clientilor, au anuntat reprezentantii BT.

Facilitatea a fost lansata pentru o suma initiala de 50 milioane euro, fiind ulterior majorata la 60 milioane euro, ca urmare a interesului deosebit al investitorilor. Suprasubscrierea se datoreaza atat relatilor de afaceri ale Bancii Transilvania cu institutiile bancare participante, cat si structurii tranzactiei, ABN Amro Bank Romania fiind furnizorul lichiditatii, celelalte banci participante subscriind diverse cote de risc in cadrul tranzactiei.

"Aceasta structura s-a dovedit a fi oportuna in contextul actualelor probleme de lichiditate cu care se confrunta sistemele financiare pe plan mondial. Desi facilitatea a fost lansata in conditii dificile de piata, aceasta a trezit un interes deosebit, atragind un consortiu divers reprezentat din banci din noua state din Europa Occidentala si de Est, Statele Unite si Orientul Mijlociu", au spus reprezentantii Bancii Transilvania.

Aranjorul principal initial mandatat si "bookrunner" (persoana care sindicalizeaza cu alte banci de investitii pentru diminuarea riscului - n.r.) este ABN Amro Bank NV, aranjorii principali seniori sunt Banca Comerciala Romana, Bazerische Landesbank, Mashreqbank, OTP Bank plc, ceilalti aranjori fiind Alpha Bank, American Express Bank, BRE Bank , DZ Bank AG Deutsche Zentral-Genossenchaftsbank, Erste Bank, Landesbank Berlin, Landesbank Saar si Raiffeisenlandesbank Niederoesterreich-Wien AG.

Banca Transilvania (TLV) a afisat un profit net de 53,96 milioane lei (16,07 milioane euro) in trimestrul al treilea din 2007, de peste doua ori mai mare decat rezultatul net obtinut in intervalul similar al anului trecut, ca urmare a dezvoltarii tuturor liniilor de afaceri ale banci. Banca Transilvania are in prezent 421 de unitati si peste 5.500 de angajati.

NewsIn