Actiunile Erste se ieftinesc la minimul ultimelor 14 luni din cauza ingrijorarilor legate de Romania

Data publicarii: 20-11-2007 | International

Actiunile Erste Bank s-au depreciat luni cu 4,5% la 46,65 euro/titlu, cel mai scazut pret din septembrie 2006, dupa ce Merrill Lynch a redus recomandarea pentru titluri la "neutru", pe fondul ingrijorarilor legate de starea economiei romanesti, pe care Erste isi bazeaza cresterea, scrie Reuters.

"Ingrijorarile legate de Romania nu reprezinta o noutate, insa, avand in vedere cresterea aversiunii fata de risc din pietele de capital si lipsa initiativei politice de a aplana dezechilibrele economice ale tarii, inainte de alegerile din 2008, credem ca situatia macroeconomica a Romaniei nu poate decat sa se inrautateasca", a mentionat un analist din cadrul Merrill Lynch, Stuart Graham. "In acest mediu, investitorii nu mizeaza pe potentialul de crestere pe termen lung din Romania", a adaugat acesta.

Actiunile grupului Raiffeisen International, prezent de asemenea pe piata din Romania, au scazut cu 4%.

Erste Bank detine 69,15% din actiunile celei mai mari banci de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR). Grupul financiar austriac a platit, la finalul anului trecut, 3,75 miliarde euro pentru pachetul majoritar de actiuni al BCR, din care 2,2 miliarde euro au revenit statului roman.

NewsIn