CFR Calatori a cheltuit peste 1,1 mil. euro pentru a le cumpara masini angajatilor in 2007

Data publicarii: 21-11-2007 | Diverse

CFR Calatori a achizitionat pentru angajatii din companie, in leasing, in perioada august-octombrie, apoape 70 de autorisme Volkswagen si Toyota in valoare de 1,1 milioane euro, fara TVA, fiind inlocuit astfel 70% din parcul auto.

CFR Calatori a organizat in august si octombrie trei negocieri cu publicare prealabila de anunt, in vederea achizitionarii unor autoturisme pentru innoirea parcului auto. Astfel, au fost achizitionate 67 de autoturisme, valoarea totala a contractelor fiind de 1.150.183 euro, fara TVA. Din acestea 49 Toyota Auris, o Toyota Avensis, 16 Volkswagen Passat, un Multivan Volkswagen si un Caravelle Volkswagen.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca autoturismele au fost repartizate angajatilor companiei si regionalelor, in functie de solicitarile acestora.

"Inlocuirea in procent de circa 70% a parcului din dotarea SNTFC CFR Calatori SA s-a dovedit a fi o necesitate impusa de starea tehnica, acest parc reprezentand un pericol pentru siguranta rutiera. Autovehiculele utilizate aveau grad ridicat de uzura, ceea ce implica riscuri mari privind siguranta circulatiei. Majoritatea autovehiculelor din parcul auto au durata normala de functionare depasita, au motoare noneuro ceea ce conduce la poluarea mediului inconjurator, au grad avansat de uzura fizica, si in cele mai multe cazuri au generat defectiuni tehnice cu repercursiuni asupra traficului rutier - accidente. In plus, functionarea neeconomica prin consum mare de combustibil si lubrefianti, precum si multitudinea reparatiilor tehnice la costuri nejustificat de mari", au declarat reprezentantii CFR Calatori.

La prima licitatie din 9 august au cumparat caietele de sarcini sapte firme, dar s-au prezentat companiile Toyo Motor Center, Eurocar Trading si  SC Tess SRL-Porsche Leasing . In acest caz au castigat asocierea Tess-Porsche Leasing pentru 16 Volkswagen Passat 140 CP, pretul pe unitate fiind de 21.939 euro, iar valoarea totala 351.024 euro, precum si Toyo Motor Center pentru o Toyota Avensis 150 CP diesel la 22.162 euro.

In perioada 21-22 august au avut loc alte doua licitatii, la care au participat doua firme, iar castigatoare, in ambele cazuri, a fost Toyo Motor Center. Firma a livrat companiei CFR Calatori 49 de Toyota Auris 95-105 CP si 85-95 CP, iar pretul pe unitate a fost de 13.298 euro, respectiv 14.877 euro, valoarea celor doua contracte ridicandu-se la 694.269 euro.
Contractele cu cele doua firme, respectiv Tess si Toyo Motor, au fost incheiate in luna septembrie.

Ultima negociere a avut loc la sfarsitul lunii octombrie, iar in acest caz contractele sunt in curs de incheiere. De aceasta data s-au prezentat trei firme, respectiv SC Ipso SA,  SC Ager Leasing IFN SA si  Tess SRL. In urma analizarii ofertelor au fost declarate castigatoare, Tess Brasov si Ager Leasing IFN SA-Porsche Leasing si Ager Leasing-SC Serpico Craiova. CFR Calatori a cumparat un microbuz Volkswagen Multivan diesel 170-180CP in valoare de 45.543 euro si unul Volkswagen Caravelle 165-175 CP de 37.183 euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: