Romania va primi 70,5 milioane de euro in cadrul unui plan de reconstructie in Balcani

Data publicarii: 23-11-2007 | Economie

Romania va primi un sprijin financiar de 70,5 milioane de euro pentru implementarea unor proiecte in cadrul unui plan elen pentru reconstructie si dezvoltare in Balcani, a declarat joi ministrul de externe Adrian Cioroianu, la finalul unei intrevederi cu omologul sau din Grecia, Dora Bakoyannis.

Banii vor fi alocati cu precadere unor proiecte de infrastructura, a precizat seful diplomatiei romane. Grecia este unul dintre cei mai importanti si mai apropiati parteneri ai Romaniei din Europa de Sud-Est, a spus Cioroianu.

"Romania si Grecia au teme de interes comun, au viziuni similare asupra acestor teme, am cazut de acord sa dam un nou implus relatiilor bilaterale si sa imprimam o abordare pragmatica dialogului nostru politic. Am stabilit ca la nivel de directori ai ministerelor noastre sa stabilim un calendar de consultari periodice", a mai declarat seful diplomatiei romane.

El a anuntat, pe de alta parte, ca Grecia si Romania doresc sa revitalizeze trilaterala Romania- Grecia-Bulgaria.

"Am discutat, de asemenea, aspecte care tin de organizarea summitului NATO la Bucuresti, situatia din zona Balcanilor, am abordat necesitatea cristalizarii unei abordari comune, unei politici coordonate a tarilor noastre, dar si a Uniunii Europene in zona Marii Negre", a rezumat ministrul Cioroianu discutiile purtate cu omologul sau elen.

NewsIn