UniCredit a anuntat ca nu va mai face nicio achizitie in urmatorii doi sau trei ani in Europa

Data publicarii: 23-11-2007 | Finante-Banci

Grupul financiar italian UniCredit nu va mai face nicio achizitie in Europa in urmatorii doi sau trei ani, a declarat joi pentru Reuters directorul executiv al grupului, Alessandro Profumo. Profumo a spus ca, pentru moment, accentul ramane pe integrarea achizitiilor din Europa. "Sunt obisnuit sa estimez situatia pe o perioada de doi sau trei ani si nu stiu ce s-ar putea intampla dupa acest timp", a mai spus acesta.

"Echipa de administrare este sigura ca investitorii vor avea cel mai mult de castigat din implementarea conceptului nostru de retea", a mai spus Profumo.

UniCredit a cumparat acum doi ani HVB, la vremea aceea una dintre cele mai mari banci din Germania, si banca rivala Capitalia, in acest an, pentru a-si consolida pozitia pe piata europeana.

UniCredit este in prezent cea mai mare banca din Europa Centrala si de Est, ajutata de preluarea de la HVB a operatiunilor Bank Austria.

Cea de-a doua banca din zona euro ramane legata de piata germana de retail prin HVB si urmareste sa-si dezvolte aceasta afacere pe plan intern, a mai spus Profumo.

Profumo a spus ca desi se asteapta ca economia europeana sa inregistreze o incetinire, nu crede ca aceasta va fi la fel de accentuata ca cea din Statele Unite.

"Este, cu siguranta, o incetinire a ritmului. Este dificil de spus daca va fi vorba sau nu de o recesiune", a adaugat Profumo.

"Cred ca sistemul bancar european este intr-o situatie mai buna decat cel din Statele Unite, pentru ca economia reala evolueaza, in continuare, destul de bine".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: