100 de clienti de lux ai Allianz Tiriac au fost pacaliti de un consultant finaciar

Data publicarii: 23-11-2007 | Diverse

Frauda de peste jumatate de milion de euro. Peste o suta de clienti de lux ai Allianz Tiriac au fost victimele unui joc de tip piramidal. Initiatorul acestuia este nimeni altul decat un fost consultant financiar, colaborator al societatii de asigurari, care a avut acces la baza de date a companiei. Acesta le cerea sume mari de bani clientilor in contul unor polite de asigurare si le promitea castiguri duble intr-un singur an. Cazul se afla acum in atentia Inspectoratului General al Politiei. Clientii contactati de consultantul financiar al societatii de asigurari erau persoane care detineau functii de conducere si care aveau venituri peste medie.

"Asta era modul prin care atragea clientii: iti promit ca daca imi lasi banii o zi iti dau randamente de 7%. Din punctul meu de vedere, orice om ar fi trebuit sa-si dea seama ca sunt castiguri fabuloase. Nicaieri in lume nu exista asa ceva", a explicat Marius Onofrei, PR Allianz Tiriac.

Ca sa nu trezeasca suspiciuni in randul clientilor, consultantul incasa bani de la o persoana, iar o parte din suma ajungea la un alt client care incheiase deja o polita similara. Unora in schimb le dadea documente false care atestau castigul. Pentru a fi si mai credibil,uneori, consultantul financiar elibera chitante cu antentul societatii de asigurari in schimbul banilor primiti.

Clientii care au primit chitante pentru banii platiti consultantului financiar au fost despagubiti de firma de asigurari chiar daca sumele nu au ajuns in conturile acesteia. Raman insa 50 de clienti care nu au documente justificative pentru sumele date.

Conducerea firmei de aigurari Alliantz Tiriac a descoperit frauda in luna august a acestui an. Suspiciunile au pornit de la faptul ca numarul de clienti ai consultantului financiar a crescut alarmant in timpul verii.

Imediat, contractul de claborare al acestuia a fost reziliat si cazul a fost raporat la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si la politie.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: