Forbes: Clasamentul medicamentelor pentru boli grave, care vor intra pe piata in urmatorii ani

Data publicarii: 23-11-2007 | International

Revista Forbes a pus la punct un clasament al medicamentelor care previn sau trateaza unele dintre cele mai crunte boli si care vor fi disponibile publicului in urmatorii ani. Cele mai multe dintre ele sunt remediu pentru bolile de inima sau pentru cancer si se afla fie in faza testelor finale, fie sunt pregatite deja pentru aparitia in farmacii.

Cele mai apreciate medicamente sunt cele care trateaza bolile de inima si previn arteroscleroza si atacul de cord. DG031 spre exemplu a fost initial destinat tratarii astmului insa cercetarile au aratat ca gena care determina aparitia acestei boli este responsabila si de atacurile de cord.

Alfimeprase este un medicament derivat din veninul de sarpe avand ca scop tratarea cheagurilor de sange de la picioare. Cercetatorii spera ca el va putea fi folosit si in tratarea atacurilor vasculare cerebrale sau a bolilor de inima.

Tot in clasamentul Forbes apare si Acapodene, un produs util in prevenirea cancerului de prostata. Studiile au aratat ca medicamentul reduce cu 48 la suta riscul ca totalitatea celulelor premaligne sa se transforme in cancer.

Realitatea TV