Magnatul irlandez Michael Whelan va investi un miliard de euro in piata imobiliara din Romania

Data publicarii: 23-11-2007 | Imobiliare

Unul dintre cei mai importani dezvoltatori imobiliari din Marea Britanie, Michael Whelan, planuieste sa-si creasca semnificativ investitiile comerciale din Romania, la peste un miliard de euro, informeaza site-ul cotidianului irlandez Irish Independent.

Firma Moritz, detinuta de Michael Whelan, a semnalat ca divizia de investitii din Romania, Mivan, planuieste sa cheltuiasca 300 milioane euro pentru dezvoltarea unui nou centru de afaceri in Bucuresti, intentionand totodata sa construiasca in capitala un parc logistic, in valoare de 100 milioane euro.

Investitia substantiala vine in completarea unui plan de 700 milioane euro, anuntat la inceputul anului de Whelan, ce presupune construirea a zece noi mall-uri in Romania.

Pana acum, Mivan si Moritz au cheltuit 150 milioane euro pentru achizitionarea terenurilor, fiind posibil sa cheltuiasca inca 700 milioane euro in dezvoltarea acestora.

Whelan, a carui firma Moritz detine compania Maplewood Developments in Irlanda, a cumparat mai multe terenuri in Bucuresti si in alte localitati din Romania, intentionand sa construiasca 2.000 de apartamente in urmatorii ani.

Totalul activelor detinute de Moritz se ridica la 500 milioane euro.

Whelan este unul dintre acei oameni de afaceri din Irlanda ce au investit in Europa de Est pentru a contrabalansa impactul produs de incetinirea pietei imobiliare din Irlanda si de a profita de extinderea Uniunii Europene.

Derek Quinlan, Sean Quinn, Tony Kilduff, Sean Mulryan si Paddy Kelly au investit de asemenea in diverse proiecte.

Miliardarul Sean Quinn a investit foarte mult in Moscova si este interesat de asemenea de achizitionarea hotelului SAS Slavyanskaya din capitala rusa, afacere ce poate costa pana la 193 milioane euro.

Ballymore Homes, detinuta de Sean Mulryan, cheltuieste peste 250 milioane euro in constructia unui complex rezidential de locuinte si magazine, in capitala Slovaciei, Bratislava.

In Irlanda, Maplewood Developments a construit cel mai mare complex rezidential din tara, la Adamstown in Lucan.

Dezvoltatorul din Longford, a carui avere se ridica la 130 milioane euro, administreaza un numar de investitii din Marea Britanie, anul trecut contribuind cu 20 milioane euro pentru constructia companiei de telefonie si internet Digiweb, din orasul Louth.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: