Libra Bank vrea sa isi majoreze capitalul cu 14 milioane lei pentru extinderea retelei si IT

Data publicarii: 23-11-2007 | Finante-Banci

Libra Bank si-ar putea majora capitalul social cu 14 milioane lei, pana la valoarea de 105,5 milioane lei, pentru extinderea teritoriala a retelei cu inca zece unitati in 2008, dar si pentru schimbarea tehnologiei informatiei, a declarat directorul de marketing al bancii, Alina Vasile.

Decizia urmeaza sa fie luata de actionarii bancii in cadrul unei adunari generale extraordinare care va avea loc pe 7 ianuarie 2008.

"Majorarea de capital va fi facuta in special pentru extinderea retelei teritoriale a Libra Bank cu inca zece unitati in 2008 si pentru schimbarea tehnologiei IT a bancii", a precizat Alina Vasile. In prezent Libra Bank are 20 de unitati, dintre care opt in Bucuresti.

Potrivit unei decizii a actionarilor bancii de la inceputul acestui an, conducerea bancii poate sa-si majoreze capitalul social pana la maximum 125 milioane lei, fara sa fie nevoie de aprobarea adunarii generale a actionarilor (AGA). Deciziile privind majorarea capitalului social pana la 125 milioane lei pot fi luate ori de cate ori este necesar, pana pe 31 decembrie 2011.

Actionarii Libra Bank au hotarat la sfarsitul lunii ianuarie din 2007 o majorare a capitalului social al bancii cu 7 milioane lei pana la 91,5 milioane lei, prin emiterea unui numar de 70 de milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 10 bani.
 
Libra Bank a obtinut in primele noua luni din 2007 un profit net de peste 1 milion lei. Banca detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de peste 641 milioane lei (191 milioane euro), in crestere cu 30% fata de finalul anului trecut.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii in valoare de 300 milioane dolari in Romania si peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: