Orange va oferi iPhone cu un contract de 49 de euro pe luna

Data publicarii: 26-11-2007 | IT&C

Operatorul francez Orange va oferi dispozitivul iPhone impreuna cu un contract pentru doi ani, in valoare de 1.176 de euro, dupa ce aparatul va fi pus in vanzare miercurea viitoare. Informatia a aparut in publicatia franceza Les Echos, insa reprezentantii companiei au refuzat sa o comenteze.

Apple a vandut de la sfarsitul lunii iunie, 1,1 milioane de aparate iPhone in Statele Unite, depasind estimarile analistilor. Mii de doritori au stat la coada zile intregi pentru a se numara printre primii proprietari ai aparatului.

Compania intentioneaza sa vanda 10 milioane de dispozitive pana la sfarsitul anului 2008, ceea ce ar reprezenta un procent din piata telefoanelor mobile, dar specialistii cred ca impactul iPhone este mai mare decat sugereaza cota sa de piata.

Pe langa ridicarea stachetei in randul producatorilor de telefoane prin numeroasele functii media de care dispune telefonul, Apple a spart canoanele prin incheierea unor contracte de exclusivitate cu un singur furnizor de servicii din fiecare tara.

In Germania, partenerul exclusiv al Apple, T-Mobile a fost obligat de instanta sa le ofere clientilor aparate necodate in reteaua T-Mobile. Insa pretul de 999 de euro la care este oferit telefonul decodat, fata de 399 de euro cat plateste clientul care incheie si un contract cu furnizorul de servicii de telefonie, transforma decizia instantei intr-un nonsens.

Si in Franta, Orange va oferi iPhone fara contract, insa publicatia Les Echos a precizat ca, la fel ca si in Germania, pretul va fi semnificativ mai mare. Orange a precizat ca pretul de pornire al aparatului pentru cei care incheie un contract va fi de 399 de euro.

Les Echos a spus ca un contract pe o perioada de 24 de luni va incepe de la 49 de euro pe luna si va include doua ore de comunicatii, 50 de SMS-uri, 10 ore de conexiune wi-fi si acces nelimitat la serviciul de e-mail.

Pretul va fi cu 4,50 euro mai mare pe luna, in cazul unui contract semnat pe un an, termenul minim acceptat de operator.

Chip

Ultimele stiri pe BankNews.ro: